8 kg TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTCSOMAG - búza, tönköly és alakor (ősbúza) - az Első Pesti Malom által gondosan válogatva csak 3.520 Ft-ért, személyes átvétellel vagy házhoz szállítva!

30%
Eredeti ár
EzDeJó ár
Kedvezmény
Megtakarítás
NAP
ÓRA
PERC
5 028 Ft
3 520 Ft
30%
1 508 Ft
Lejárt az ajánlat!
 • Kiváló alapanyagok

 • Nagy múltú hazai malomüzem

 • 8 kg gondosan összeválogatott teljes kiőrlésű lisztcsomag

 • Plusz rostanyagok

 • Kiegyensúlyozottabb inzulinműködés

 • Több hónapra elegendő egészséges lisztcsomag

 • Válogatott teljes kiőrlésű liszt csomag személyes átvétellel az Első Pesti Malom mintaboltjában vagy házhoz szállítással.

  A házhoz szállítás költségét (max. 2.000 Ft) utánvéttel kell majd fizetned a futárnak.

 • Személyes átvétel eseténén kuponod ellenében tudod átvenni a csomagodat nyitvatartási időben. Előzetes bejelentkezés nem szükséges.
 • A kupon 2019. április 16-tól május 16-ig érvényes.

Az elmúlt években az elhízás és a cukorbetegség, valamint egyéb, súlyproblémákkal összefüggésben álló egészségügyi problémák okát egyre többen látják a finomított szénhidrátokban.

Ezzel párhuzamosan szerencsére megnőtt az igény a fehér liszt helyett a teljes kiőrlésű, egészséges lisztek iránt!

De mi a különbség?
A magyar konyhában leggyakrabban használt búzaliszt - legyen az finom- vagy rétesliszt - szinte teljes egészében a búzamag belsejéből áll.
Szemben vele a teljes kiőrlésű liszt olyan táplálkozástani szempontból előnyös összetevőket is tartalmaz, mint a búzaszemek külső rétegei - vagyis a korpa -, valamint a csíra.

A plusz rostanyagoknak köszönhetően a teljes kiőrlésű liszt például kiegyensúlyozottabb inzulinműködést tesz lehetővé, illetve segíti az anyagcsere-folyamatokat.

Ezeket az egészséges, a reformkonyhában is használatos mindennapi liszteket válogatta össze az Első Pesti Malom egy csomagba: 2-2 kg teljes kiőrlésű búza- és tönkölyliszt, valamint 4 kg kuriózumnak számító alakorbúza-liszt (ősbúza-liszt) bővítheti az egészséges táplálkozásod alapanyagát! :-) A termékekről részletesebben lent olvashatsz, de 1 dolgot mindenképpen ki kell emelnünk: az újra felfedezett és nem véletlenül rendkívül felkapott, de ma még nehezen hozzáférhető alakorbúza-lisztből készült ételek könnyen emészthetőek, alacsony szénhidráttartalmúak és a legtöbb gluténérzékeny ember által is biztonsággal - allergiás reakciók nélkül - fogyaszthatóak! (Lisztérzékenység esetén fogyasztása előtt ajánlott az orvosi konzultáció.)

 

Ezekből a teljes kiőrlésű lisztekből ugyanúgy készíthetsz kenyeret, pizzát, palacsintát, mint a fehér lisztből, - de most egészségesebb, sőt már-már finomabb étkekkel lepheted meg a családot! :-)

 

EzDeJó! S most csak 3.520 Ft-ért a Tiéd lehet!

 

A kupon tartalma:

Válogatott teljes kiőrlésű liszt csomag személyes átvétellel az Első Pesti Malom boltjaiban vagy házhoz szállítással.

A házhoz szállítás költségét (max. 2.000 Ft) utánvéttel kell majd fizetned a futárnak.

2 kg BL200 Teljes kiőrlésű búzaliszt

 

A teljes kiőrlésű búzaliszt tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, beleértve a csírát és a héjat is. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma, mint a fehér liszté. A reformtáplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt.

+

2 kg TBL300 Teljes kiőrlésű tönkölyliszt

Fehérjetartalma felülmúlja a hagyományos búzáét. Vitamin- és ásványi-anyag-tartalmára jellemzõ, hogy megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin csoport (a B12-vitamin kivételével), de niacin- és E-vitamin tartalma sem csekély. Számos fontos ásványi anyagból is többet tartalmaz mint a közönséges búza. A teljes kiőrlésű búzaliszt tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, beleértve a csírát és a héjat is. Tápértéke magas, mert magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma, mint a fehér liszté. A reformtáplálkozásban közkedvelt, általánosan felhasználható liszt. Felhasználása nem különbözik más teljes kiőrlésű búzalisztétől.

 

4 kg BL017 Teljes kiőrlésű alakorbúza-liszt (ősbúza)

Az alakor vagy egyszemű búza az egyik legkorábbi, emberek által termesztett búza. Az összes ma termesztett búzafaj egyik őseként tartják számon. Az alakorból kiváló minőségű liszt készíthető, mely sárgás színezetű. Az alakor mikroelem- és esszenciális aminosav-, különösen lizintartalma igen magas, szénhidráttartalma alacsony. Ideális gabona a modern „reformkonyhához”. A belőle készített étel könnyen emészthető. Teljes kiőrlésű változata tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét, ezért magasabb a vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma, mint a fehér alakorbúza-liszté. Olyan sikért tartalmaz, ami a legtöbb gluténérzékeny ember számára biztonságos, és nem okoz olyan allergiás reakciókat, mint a modern búzasikér. Lisztérzékenység esetén fogyasztása előtt ajánlott az orvosi konzultáció.

 

Emlékeztess a lejárat előtt!


Első Pesti Malom Mintabolt

www.elsopesti.hu

+36 30 488 3065
Budapest III. ker.
Bécsi út 131. (Selmeci utca sarok)

Nyitvatartási idő:
Hétfő, kedd, szerda, péntek: 9:00-17:00
Csütörtök: 10:00-18:00
Szombat, vasárnap: zárva

 

Lőrinci Piac szaküzlet

1183 Budapest
Balassa Bálint utca 2-10.

Nyitvatartási idő:

Hétfő: zárva
Kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat: 6:00-14:00
Vasárnap: zárva

 

Első Pesti Malom központi liszt szaküzlet:

2330 Dunaharaszti

Jedlassik György utca 10.

Nyitvatartási idő:

Kedd, szerda: 9:00-15:00

 
A termékcsomagot házhoz is szállíttathatod. 
A szállítási költség 2.000 Ft, melyet utánvéttel kell fizetni a futárnak.
www.elsopesti.hu
 


Tudnivalók

Üzenj nekünk! Rólunk
GY.I.K. Partner szeretnék lenni
Adatvédelem Á.Sz.F.
Impresszum Kapcsolat

Hívd meg barátaidat!

A kártyás fizetés szolgáltatója:

Utolsó módosítás dátuma: 2020-05-25

Rendszer és design: KuponOS

A képek illusztrációk. Az eredeti szolgáltatás vagy termék eltérhet a képen láthatótól.